HOME FOTO'S GASTENBOEK YOUTUBE HET BOEK

  Onze Twitter

  Bezoek ook...

 » www.tourdeschalkwijk.nl
 » Facebook


  Archief

juli 2012

september 2010
juli 2010
juni 2010Boek Onze Tour © 2010-201910 juli 2010
Na 27 jaar alsnog bloemen voor "dж brief"

"We hoeven niet te winnen, we willen gewoon mee doen." is het voorzichtige argument van de 15 meiden die in 1983 die met spandoeken de weg versperden om zo hun deelname aan Onze Tour af te dwingen. Eén van deze jonge dames is de dan 9 jarige Claudia Diks. "Wij willen ook mee rijden. Sommige jongens zeggen dat we het niet kunnen maar dat zullen we dan nog wel eens zien..."

Zevenentwintig jaar later ziet het er toch sterk naar uit dat Lenneke Tour-geschiedenis gaat schrijven. Zondagmiddag rest slechts de tijdrit die (altijd) overnieuw mag worden gereden als er onverhoopt iets mis gaat tijdens de rit. Da's nu eenmaal een regel in de Tour!

Als de voorsprong van de nummer één zo groot is, is de laatste tijdrit op zondag slechts voor de vorm en gezelligheid. De strijd 2e of 3e plek, daar zit de spanning dit jaar. De verschillen zijn minimaal, bijna de hele top 10 maakt kans op een podiumplaats.

Als dank voor de brief die Claudia Diks in 1983 aan de coördinatie van Onze Tour stuurde, ging Lenneke na de gewonnen Koninginnerit van zaterdag langs bij de briefschrijfster van toen. Blij verrast was Claudia toen ze van Lenneke 't zojuist gewonnen bosje bloemen overhandigd kreeg.
11:18  |  permanente link  |  


Reacties