HOME FOTO'S GASTENBOEK YOUTUBE HET BOEK

  Onze Twitter

  Bezoek ook...

 » www.tourdeschalkwijk.nl
 » Facebook


  Archief

juli 2012

september 2010
juli 2010
juni 2010Boek Onze Tour © 2010-20199 juli 2010
Alleen een lekke band kan Lenneke nog stoppen

De Tour de Schalkwijk beleeft de warmste ochtend in de Tour tot nu toe. Kwamen sommige renners donderdag nog met de snottebellen onder neus binnen, vandaag leek iedereen alles onder controle te hebben. De renners in Onze Tour beginnen te wennen aan de lange afstanden die moeten worden gefietst.

De kopgroep wordt gecontroleerd aangevoerd door geletruidraagster Lenneke ten Böhmer. Deze 12 jarige meid heeft haar zinnen gezet om komende zondag als laatste gehuldigd te worden. Vader en moeder ten Böhmer staan vol verwachtig naar de prestaties van hun dochter te kijken. Als alles goed gaat zal Lenneke het eerste meisje zijn dat na de protesten van de meiden in 1983 de Tour gaat winnen. Leuk detail is dat speaker Henk van Gestel in '83 de Tour won!

Henk heeft zich, met dank aan Onze Tour,  ontwikkeld tot een redelijke amateur-race-fietser. Lenneke wil echter professioneel wielrenster worden, het boek van haar grote voorbeeld Leontien van Moorsel heeft lenneke op haar nachtkastje liggen. PRACHTIG! 

Vele jaren, voornamelijk de laatste, voorspellen "we" een vrouwelijke winnaar van Onze Tour. Elk jaar weer blijkt er dan toch weer een puberende 11 jarige jongen een jaar later te zijn uitgegroeid tot één bonk spieren en kwamen de meiden steeds net te kort.

11:40  |  permanente link  |  


Reacties