HOME FOTO'S GASTENBOEK YOUTUBE HET BOEK

  Onze Twitter

  Bezoek ook...

 » www.tourdeschalkwijk.nl
 » Facebook


  Archief

juli 2012

september 2010
juli 2010
juni 2010Boek Onze Tour © 2010-20198 juli 2010
De radio in 1979 en 2010 in de Tour de Schalkwijk

De Tour de Schalkwijk is in volle gang, RTV Utrecht is voor de tweede keer deze week aanwezig om verslag te doen van Onze Tour. Het is niet de eerste keer dat "de radio" op bezoek is.  In het jubileumboek over Onze Tour is te zien dat in 1979 de KRO met het jongerenprogramma "De Hutsgeklutste" op bezoek was. In een live-uitzending werd een heel uur aandacht besteed aan alle ins en outs van de Tour de Schalkwijk, Onze toen 10 jarige Tour ging landelijk!!!

Zondagochtend, nog voor de kerkdienst, werd er gefietst voor de "Hutsgeklutste-trofee". Er was een finishstreep op de weg geschilderd die maar één keer werd gebruikt. De uitzending werd in de openlucht gemaakt en kwam vanuit de achtertuin waar nu Pro-Repairploeg-sponsor Jeroen Toonen woont. Op de radio werd de sprint verslagen alsof de verslaggever bij de Tour de France aan de meet stond, uiteraard vooraf gegaan door de echte "Tour-flits-jingle" van radio Tour de France. Heel Schalkwijk zat aan de radio gekluisterd...

Luister nog even naar het verslag van radio M Utrecht. Het ochtendprogramma is al sinds jaar en dag op het parcours te vinden als Onze Tour verreden wordt. Dat vinden we heel erg leuk!

Bijdrage 07:40 uur: http://twaud.io/hnm Bijdrage 08:40 uur: http://twaud.io/hn7

11:31  |  permanente link  |  


Reacties