HOME FOTO'S GASTENBOEK YOUTUBE HET BOEK

  Onze Twitter

  Bezoek ook...

 » www.tourdeschalkwijk.nl
 » Facebook


  Archief

juli 2012

september 2010
juli 2010
juni 2010Boek Onze Tour © 2010-201928 juni 2010
Ook de Co-bus heeft zo z'n verhalen

Tjonge zeg! Hoeveel verhalen zou die bus van Onze Tour kunnen vertellen als hij oren zou hebben? Hij is al weer gesignaleerd, zomaar in een straatje in Schalkwijk. De "Co-bus" wordt dit Volkwagenbusje ook wel genoemd. Vele jongens (nu mannen) hebben zich in het verleden door deze bus van het ene na het andere voetbalveld laten rond rijden.

Op een goede dag werd besloten dat de bus nog maar één keer per jaar een maandje naar buiten zou gaan en ging in dienst van de Co(ordinatie) van de Tour de Schalkwijk. In welk jaar dat precies was is te lezen in het boek "Onze Tour".

Een paar jaar geleden zat een kind van een van de redactieleden in de herfst naar oude beelden van de Tour de Schalkwijk te kijken. Hij verdronk bijna in de televisiebeelden die op het dvd-schijfje stonden. Terwijl de bladeren al driftig van de bomen vielen, waande de 12 jarige (oud) wielrenner zich weer helemaal terug in de zomer, de zomer van ZIJN Tour de Schalkwijk.

Bij de beelden op televisie was opeens het karakteristieke geluid van de Co-bus te horen. Het typische Volkswagengeratel van de motor, ondersteunt door de net zo kenmerkende claxon en sirene. De jongen, gevoelsmatig nog steeds in zomerdromenland, springt op van de bank, kijkt reikhalzend in de verte op zoek naar zijn zo geliefde Tourbus en realiseert zich na 3 a 4 sec. dat het geluid uit de televisie komt.

Een beetje verlegen over zijn spontane reactie laat de jongen zich weer terug zakken in de bank en legt zijn hoofd op de schoot van zijn moeder. Ma aait de jongen nog eens over zijn hoofd en droomt verder met hem mee.

20:10  |  permanente link  |  


Reacties