HOME FOTO'S GASTENBOEK YOUTUBE HET BOEK

  Onze Twitter

  Bezoek ook...

 » www.tourdeschalkwijk.nl
 » Facebook


  Archief

juli 2012

september 2010
juli 2010
juni 2010Boek Onze Tour © 2010-201925 juni 2010
Paniek in de geluidswagen

Vandaag spraken we met Herman Geerdes Sr. over de Tour de Schalkwijk. Voor ons feestje van a.s. vrijdag zoeken we iemand die het geluid kan verzorgen en wie kunnen we daar beter voor vragen dan de man die al sinds jaar en dag het geluid over de Jhr Ramweg in Schalkwijk laat schallen.

De jonge generatie zal Herman alleen kennen als die man achter het stuur van de geluidswagen, de wat oudere Tourfans weten dat Herman met zijn vrouw ooit sponsor was van de SEIKO-ploeg. Kees van Gestel heeft de afgelopen 7 jaar naast Herman in de geluidswagen gezeten en ze hebben samen heel wat grappige dingen meegemaakt.

Iedereen kan zich nog wel herinneren dat het Jeugdjournaal in 2009 een portret van Wout van Schaik heeft uitgezonden. Om een item van 3 minuten te maken moet er heel veel gefilmd worden. Eigenlijk is er achterin helemaal geen ruimte voor twee extra mensen vanwege de aanwezigheid van alle apparatuur, toch ging de cameraploeg mee in de geluidswagen en nam plaats tussen alle kabels en versterkers achter in de auto.

De eerste kilometers verlopen prima. De cameraman vertelt Herman en Kees al leuke beelden te hebben gemaakt en neemt, door achterover te leunen, even een pauze ter hoogte van de Achterdijk. "Ploef..." opeens is alle apparatuur van Herman uit en horen we alleen nog maar het gekraak van de geluidswagen. Kees en Herman kijken elkaar aan en weten zonder woorden dat er onmiddellijk iemand in actie moet komen. Kees legt de uitgevallen microfoon weg en kruipt richting de achterbak.

Omdat Kees de storing tussen al die kabels ook niet zo snel kan vinden besluit Herman het gaspedaal wat dieper in te drukken en creëert daardoor meer afstand tussen de geluidswagen en de kopgroep. Na 100 meter accelereren stopt Herman de geluidswagen en beveelt Kees achter het stuur plaats te nemen. Herman kruipt bij de cameraploeg achterin en begint, terwijl Kees snel verder rijdt, met de zoektocht naar de storing.

Na 1 minuut klinken de Poppys gelukkig weer door de boxen op het dak van de auto, de cameraman had per ongeluk een draadje van de versterker losgetrokken en kan de wissel van chauffeur en speaker opnieuw plaats vinden. Vlak voor het opdraaien van de Lange Uitweg lijkt het voor het kijkende publiek alsof er nooit paniek in de geluidswagen is geweest.

Het is best leuk om eens een kijkje in de geavanceerde geluidswagen van Herman Geerdes te nemen, dat kan a.s. vrijdag 2 juli. Op de vraag of Herman a.s. vrijdag op ons feestje nog eens de Poppys en de George Baker Selection wil laten horen reageerde hij positief. Wel van alle draadjes afblijven hè!

Klik hier voor de reportage uit het Jeugdjournaal van 2009, o.a. gefilmd vanuit de geluidswagen:
http://static.nos.nl/jeugdjournaal/artikelen/2009/7/19/kevinwinttourdeschalkwijk.html
23:30  |  permanente link  |  


Reacties