HOME FOTO'S GASTENBOEK YOUTUBE HET BOEK

  Onze Twitter

  Bezoek ook...

 » www.tourdeschalkwijk.nl
 » Facebook


  Archief

juli 2012

september 2010
juli 2010
juni 2010Boek Onze Tour © 2010-201922 juni 2010
Ode aan Onze kussens

Iets wat ongemerkt ook al jaren in het straatbeeld van Onze Tour te zien is, zijn de kussens die de renners moeten beschermen tegen een botsing met een lantaarnpaal of opstakel op de weg. Wie weet hoe oud deze dingen zijn? Aan het design te zien zou de fabricage zo rond eind jaren '60 moeten zijn geweest!

Waar de kussens worden opgeslagen is misschien wel het best bewaarde geheim van Schalkwijk, net als het feit dat ze in al die jaren nog niet zijn opgevreten door ongedierte of bacteriën, die laatste zullen er waarschijnlijk al járen met veel plezier in wonen. Het schijnt zelfs dat een valpartij en het daarbij openhalen van je knie op de Lange Uitweg minder gezondheidsrisico's met zich meebrengt dan een gebroken val in de kussens!

In het boek Onze Tour brengen we d.m.v. een foto een ode aan de kussens. Ook vertellen we in welk Tourjaar de introductie van de valhelmpjes was. Allemaal maatregelen om de veiligheid van de renners in Onze Tour optimaal te waarborgen. Al 40 jaar! Foto: Kussens in 1999.

21:08  |  permanente link  |  


Reacties